Sara

I ingressen ska finnas en kort beskrivning av vad sidan innehåller.

Textstycken (h2)

Skapa några textstycken skriv text eller kopiera den här och klistra in och och sätt ut rubriker och underrubriker, tänk på ordningen av rubriker, h2, h3, h4. Fetstila och kursivera. Gör några punktlistor, nummerlistor och fundera på när man använder det ena elelr det andra.

Titta på "Specialtecknen" och "Citat" som ligger under Infoga (vitt kors på rund svart platta) och använd dessa i era texter.

Själva texteditorn i SV fungerar som Word, vill du ha kort avstånd mellan styckena, tryck Shift +Enter.
Vill du ha längre avstånd emellan, använd endast Enter

Då får du ovanstående avstånd.

Länkar (h2)

Gör några länkar, både "interna" dvs länkar till en annan sida på Högskolans webbplats och till en extern webbplats. Tex Libris, eller ngt annat.

Kom ihåg att välja "länklista" för att göra en länk pil efter länken.

  • Kom ihåg att kolla så att länken är markerad som Brödtextså att den blir länkblå, ibland hoppar brödtexten ur och i stället är det tomt i rutan och länken blir då svart.
  • Länkar till telefonnummer (h3)

Gör länk av telefonnummer för att underlätta för de som använder mobiltelefon.

Dela stycken (h2)

Kom ihåg att göra många små stycken, det bästa är att ha ett stycke för varje egen information som jag gjort här, det förenklar om ni vill flytta information och och lättare om man vill länka informationen till andra sidor.

Besvär med texten (h3)

Dessutom kan texteditorn bråka och då är det lättare att ha bara en rubrik i varje stycke. Kom ihåg att kalla styckenen för ett bra namn så ni vet vad som är vad, det är lättare att navigera i sidans innehåll då. Se Innehålls rutan till vänster.

Publicerad av: Sara Martinsson Sidansvarig: Jenny Ericsson Sidan uppdaterades: 2020-06-17
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)