Gå till eugreenalliance
Sök

Högskolans forskning inom automation lockar länets företagare

Länets företag står på kö när Högskolan på fredag bjuder på en dag om automation. Riktigt roligt och det visar på det stora behovet av kompetens inom automation säger, Daniel Rönnow, professor i elektronik vid Högskolan i Gävle,

Poängen är mötet

Det blir föredrag där företrädare från industin lyfter sina synpunkter och där Högskolan berättar om sin verksamhet och kompetens.

- Poängen är att forskning och industri ska mötas för att diskutera gemensamma problem och finna gemensamma lösningar, säger Daniel Rönnow.

Foto: Automationslaboratoriet vid Högskolan i Gävle

Foto: Automationslaboratoriet vid Högskolan i Gävle

Nya forskningsprojekt

Detta är första gången som Högskolan inom automationsområdet sammanför forskare från industrin och forskare från Högskolan.

- Vi hoppas detta skall leda till nya forskningsprojekt tillsammans med industrin och skapa kontakter med företagen för våra forskare och studenter.

För företagen är detta en möjlighet att höja sin kompetens inom området och att vara med och formulera forskningsprojekt som är relevanta för dem.

- Till media kan jag också hälsa att några studenter kommer att visa ett mycket intressant studentprojekt med robotar, säger Daniel Rönnow.

Högskolan är stark inom automation

Högskolan har grundutbildning, utbildning på avancerad nivå och även forskning inom automationsområdet. Ett fint utbildningslabb och sedan några år ett framgångsrikt Co-op program.

Från och med hösten startas också ett magisterprogram online. Ett program som läses helt på distans, tänkt att vidareutbilda automationsingenjörer som är verksamma inom industrin.

Automationsingenjör

Datorer styr vårt samhälle i allt från ventilation till maskiner och avancerade industriprocesser. Automationsingenjören har en kompetens som tusentals arbetsgivare inom industri, energi- och fastighetsbolag, med flera, frågar efter.

Det råder stor brist på automationskompetens idag och området blir dessutom hela tiden bredare.

Kontakt

Daniel Rönnow
Professor i elektronik vid Högskolan i Gävle
Telefon: 026-64 85 93
Mobil: 073-461 82 83
E-post: daniel.ronnow@hig.se

Niclas Björsell
Universitetslektor i elektronik vid Högskolan i Gävle
Telefon: 026-64 87 95
Mobil: 076-855 57 88
E-post: niclas.bjorsell@hig.se

Publicerad av: Malin Almstedt Jansson Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2017-10-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)