Gå till eugreenalliance
Sök

Mathias Cehlin om Hållbar stadsutveckling

Den vetenskapliga ledaren Mathias Cehlin om det strategiska forskningsområdet Hållbar stadsutveckling.

Mathias Cehlin, universitetslektor i energiteknik, Högskolan i Gävle.

Vi vill skapa platser där vi människor trivs att leva och bo, samtidigt som vi minskar vårt klimatavtryck.

Vi vill skapa platser där vi människor trivs att leva och bo, samtidigt som vi minskar vårt klimatavtryck, säger Mathias Cehlin, vetenskaplig ledare.

Vi måste lyckas att nå klimat- och miljömålen och samtidigt göra den framtida staden inkluderande och jämlik. Det finns många utmaningar med växande städer och det kräver att vi arbetar på flera fronter.

Styrkan är att vi har en väldigt bred kompetens som gör att vi kan tackla alla de svåra uppgifter som finns för att kunna skapa en hållbar stadsutveckling. En intressant mix, där vi blandar forskare med väldigt olika bakgrund och spetskompetens, som gör detta väldigt spännande och unikt.

Forskarskolan Future-Proof Cities, bestående av många forskare med ett brett nätverk och starka samarbeten med flera kommuner ger en bra förutsättning för oss att kunna få den samproduktion som är nödvändig för att lyckas.

- Det som driver mig är att vi har så bra förutsättningar att verkligen kunna få med samhället här och då blir det ju mycket mer relevant och intressant. Sedan ska det bli så spännande och roligt att arbeta tillsammans med alla andra duktiga forskare vid Högskolan, säger Mathias Cehlin, forskningsledare.

Kontakt

Mathias Cehlin

Lektor Energisystem

E-post: mathias.cehlin@hig.se
Telefon: 072 299 53 52

Forskarpresentation Mathias Cehlin

Publicerad av: Catarina Carlsson Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2022-12-21
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)