Gå till eugreenalliance
Sök

Stephan Barthel om Hållbar stadsutveckling

Den vetenskapliga ledaren Stephan Barthel om det strategiska forskningsområdet Hållbar stadsutveckling.

Stephan Barthel.

- Det är ett oerhört brett område, som spänner över allt från människors existentiella frågor ända bort till hur man ska lösa tekniska detaljer i infrastrukturer.

Målsättningen med vår satsning är att kunskapen som tas fram i forskningen om hållbar stadsutveckling skall komma samhället till del mycket snabbare, säger Stephan Barthel, vetenskaplig ledare.

Den hållbara staden är ett komplext levande system, som bland annat består av människorna som bor i staden, de tekniska systemen och de ekonomiska systemen och där allt interagerar och utvecklas.

Styrkan i inriktningen på tvärvetenskaplig forskning är att det kommer att öka kunskapen om hållbar stadsutveckling, från många olika perspektiv.

- Det är ett oerhört brett område, som spänner över allt från människors existentiella frågor ända bort till hur man ska lösa tekniska detaljer i infrastrukturer.

En central del blir forskarskolan Future Proof Cities, där doktorander arbetar ute på företagen i forskningsfronten inom hållbar stadsutveckling. En samverkan mellan kommun, industri och akademi som direkt kommer att bidra till detaljerade lösningar i den pågående urbaniseringen.

- Det som driver mig är att staden när den är som bäst är en fantastisk plats att leva i, men som värst en fruktansvärd plats att vara på. Så det går att göra så rätt men det går också att göra så fel och det får sådana enorma konsekvenser både för människor och för hela vår planet, säger Stephan Barthel.

Kontakt

Stephan Barthel

Professor, docent i geospatial informationsvetenskap

E-post: stephan.barthel@hig.se
Telefon: 076 360 57 05

Forskarpresentation Stephan Barthel

Publicerad av: Catarina Carlsson Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2022-08-24
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)