Gå till eugreenalliance
Sök

Niclas Björsell om Intelligent industri

Den vetenskapliga ledaren Niclas Björsell om det strategiska forskningsområdet Intelligent industri.

Niklas Björsell undervisar bl a om robotik.

Samverkan mellan våra olika ämnesgrupper ser jag som en stor styrka då industrin efterfrågar lösningar som egentligen täcker in såväl maskinteknik som elektroteknik och datavetenskap.

Industrin står inför ett paradigmskifte där det vi hittills sett bara är bara början på en ny industriell revolution där fabrikerna ska digitaliseras för att bli smarta och hållbara, säger Niclas Björsell.

Digitaliseringen medför stora möjligheter att utveckla en smartare och mer hållbar industri med hög konkurrenskraft.

Rätt kompetens är en förutsättning för att kunna nyttja digitaliseringens möjligheter och här kan vi tillföra mycket inom hållbar industrialisering, teknisk uppgradering och innovation, samt överföring av kunskap och kompetens ut till industrin.

Inom intelligent industri täcker vi spektrat från de mera tekniska ingenjörsvetenskaperna, via industriell ekonomi och över till företagsekonomi.

- Samverkan mellan våra olika ämnesgrupper ser jag som en stor styrka då industrin efterfrågar lösningar som egentligen täcker in såväl maskinteknik som elektroteknik och datavetenskap.

- Jag har nästan alltid haft forskningsprojekt tillsammans med industrin och jag drivs av att lösa utmaningar, säger Niclas Björsell.

Kontakt

Niclas Björsell

Professor elektronik

E-post: niclas.bjorsell@hig.se
Tel: 076 855 57 88

Forskarpresentation Niclas Björsell

Publicerad av: Catarina Carlsson Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2022-12-20
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)