Gå till eugreenalliance
Sök

Per Hilletofth om Intelligent industri

Den vetenskapliga ledaren Per Hilletofth om det strategiska forskningsområdet Intelligent industri.

Per Hilletofth är gästprofessor.

Industriell innovation är för oss bredare än endast produktinnovation och kan handla om att utveckla nya produkter, processer och system, men även arbetssätt, organisationer och affärsrelationer.

- Vi har blivit medvetna om att vi behöver smartare system, processer, arbetssätt, metoder och verktyg för att kunna göra mer med mindre och producera och leverera produkter och tjänster som behövs på ett för samhället skonsamt sätt, säger Per Hilletofth.

Digitaliseringen och automatiseringen förändrar i grunden möjligheterna att utveckla framtidens mer hållbara produktions- och logistiksystem och vi ska bidra med forskning som möjliggör att vi kan producera och leverera produkter och tjänster på ett effektivt och hållbart sätt.

Målet är att genom industriell innovation med fokus på organisationsutformning och digitalisering uppnå en mer hållbar produktion. Exempelvis använda informationsteknologi för att styra, utforma, planera och utveckla produktions- och logistiksystem.

-Industriell innovation är för oss bredare än endast produktinnovation och kan handla om att utveckla nya produkter, processer och system, men även arbetssätt, organisationer och affärsrelationer.

Ämnesöverskridande forskning spelar en avgörande roll för att generera den kunskap som krävs för att skapa nästa generation produktions- och logistiksystem. Vi ska skapa ny kunskap och det ska också leda till industriell utveckling där vi utvecklar de partners vi arbetar med.

- Min inre drivkraft är kunskapsutveckling som hjälper svensk industri att stärka sin konkurrenskraft och vår vision är att bli ett nationellt ledande kunskapscenter inom industriell innovation för hållbar produktion med fokus på organisationsutformning och digitalisering.

Kontakt

Per Hilletofth

Professor Industriell ekonomi

E-post: per.hilletofth@hig.se
Tel: 073 654 60 96

Forskarpresentation Per Hilletofth

Publicerad av: Catarina Carlsson Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2022-12-20
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)