Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Högskolan i Gävle informerar varslade


om nya utmaningar och möjligheter

På måndag den 26 januari arrangerar Högskolan i Gävle en informationsdag om högskolans utbildningar för människor som är varslade eller på annat sätt riskerar förlora sina arbeten. Syftet är att visa de utmaningar och möjligheter i framtidens arbetsliv som en högskoleutbildning kan ge.
- I tider med varsel, nedläggningar och omflyttningar på arbetsmarknaden kan vi erbjuda utbildningar som svarar mot direkta och kommande kompetensbehov i arbetslivet. Högskolans utbildningar spänner över många områden och tillgodoser de flestas behov. Vi kan också anpassa och skräddarsy utbildningar utifrån arbetsgivarnas önskemål, säger Svante Brunåker, utbildningschef.
 
Under dagen ges information om vad det innebär att studera vid högskolan, vilka högskoleförberedande utbildningar som finns samt om utbildningsprogram och kurser. Dessutom lämnas beskrivningar av arbetsmarknadsutsikter och studiestöd.

På den minimässa som arrangeras samma dag kan de besökande träffa representanter för högskolans alla utbildningsområden, Arbetsförmedlingen, Centrala Studiestödsnämnden, fackliga organisationer m. fl.

Informationsdagen pågår kl 10.00 — 14.30 och äger rum i högskolans aula Valhall.

Liknande informationsdagar kommer att genomföras den 6 februari i Hudiksvall och den 13 februari i Bollnäs.

Högskolan i Gävle arrangerar dessa informationsdagar med stöd av Länsstyrelsen Gävleborg, Region Gävleborg samt Europeiska regionala utvecklingsfonden.

För ytterligare upplysningar, kontakta:
Svante Brunåker, utbildningschef, 026-64 88 83 eller 070-655 88 83

Publicerad av: Zara Lindahl Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2009-02-26
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)