Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Katarina Wijk belönas för nyskapande insatser med Ergopriset

Katarina Wijk, forskare vid Centrum för belastningsforskning, CBF, tilldelas av Kontaktrådet vid Högskolan i Gävle 2008 års samverkansutmärkelse för goda och nyskapande insatser inom samverkan med det omgivande samhället. Katarina Wijk får utmärkelsen för sitt arbete under 2008 med att skapa Ergopriset.

Ergopriset består av två delar. Den ena är att dela ut ett pris till ett företag som har satsat på en bra arbetsmiljö och därigenom ökat företagets lönsamhet. Många företagare satsar på arbetsmiljö men ser inte direkt kopplingen till lönsamhet.

Den andra delen i Ergopriset handlar om forskning. Forskare vid Högskolan studerar bland annat vilka metoder företag använder i sitt arbetsmiljöarbete och vad som påverkar hur de prioriterar arbetsmiljöarbete. En studie ska undersöka om en god arbetsmiljö kan bidra till att stärka ett företags varumärke. Forskarna har haft kontakt med cirka 700 företag.

Syftet är också att förena kunskapen hos forskare och företagare bland annat genom att utveckla och stärka nätverk. Det är svårt men viktigt att nå ut med forskningsresultat så att de kommer till nytta i arbetslivet. Det är också viktigt att företag intresserar sig för forskning genom att exempelvis delta i studier som samarbetspartner eller ingå i själva studierna.

Ergopriset är ett ärofyllt pris som ska delas ut till ett företag som genom sitt arbetsmiljöarbete lyckats uppnå, eller har goda förutsättningar att uppnå, ökad lönsamhet. Priset designas av den lokale glaskonstnären Björn Steijner och delas ut på Företagarnas gala Eldklotet i Gävle senare under våren.

Ergopriset är initierat av Centrum för belastningsskadeforskning, CBF vid Högskolan i Gävle.

Läs mer: www.hig.se/ergopriset

För ytterligare upplysningar kontakta:
Katarina Wijk, forskare Centrum för Belastningsskadeforskning, 026-64 86 78 eller 070-509

Publicerad av: Zara Lindahl Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2014-09-04
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)