Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Landshövdingen inviger högskolans nya mötesplats för arbetsliv och studenter i regionen

Onsdag den 28 januari inviger Högskolan i Gävle en ny mötesplats för regionens arbetsliv och högskolans studenter, utbildning och forskning. På Mötesplatsen kommer såväl små, medelstora och stora multinationella företag som kommuner, landsting och organisationer att tillsammans visa upp en region som sjuder av idéer och innovation inom både traditionell industri och tjänstesektor.
Näringslivet i Gävleborg kännetecknas av en bredd. Å ena sidan finns en traditionell verkstadsindustri där små familjeföretag går i arv mellan generationer, å andra sidan en tjänstesektor där IT och den senaste teknologin möjliggör framväxten av nya företag som redan från start har en position på den internationella marknaden. Dessutom finns en stor offentlig sektor där — förutom kommuner och landsting — också statliga myndigheter som bland andra Lantmäteriet, PRV, Vägverket och Banverket sedan länge är etablerade.

- En gemensam mötesplats på Högskolan i Gävle är ett direkt önskemål från kommunerna i regionen. Det ska vara enkelt för ett företag som vill träffa studenter, lärare eller forskare för att diskutera examensarbeten, uppsatser eller samarbeten — eller helt enkelt när företagen och kommunerna är i behov av att rekrytera, säger Maria Åstrand Swenneke, som har varit projektledare för Mötesplatsen på högskolan.

Företagen och kommunerna kan boka Mötesplatsen för en dag, en vecka eller längre. Mötesplatsen är uppbyggd som en utställningsyta med möjlighet att sitta ned för möten och samtal, visa rörlig bild och söka på Internet. På ett tiotal datorskärmar går det att presentera information om företaget, kommunen eller myndigheten.
 
Landshövding Barbro Holmberg inviger Mötesplatsen tillsammans med högskolans prorektor Svante Brunåker kl. 10.00. Konferencier vid invigningen är Lena Munkhammar, tillträdande chef för institutionen för ekonomi. Mötesplatsen ligger i Rävhallen i direkt anslutning till högskolans huvudentré.

För ytterligare upplysningar kontakta:
Maria Åstrand Swenneke, informatör, 026-64 85 35 eller 070-625 09 08

Publicerad av: Zara Lindahl Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2009-02-25
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)