Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Rektor Maj-Britt Johansson besöker Ovanåker

 
Högskolans rektor Maj-Britt Johansson besöker i dag Ovanåkers kommun.
Besöket i Ovanåker är ett led i Högskolans långsiktiga strävan att fördjupa samarbetet med näringslivet i Gävleborg och bidra till att stärka tillväxten i regionen. Samarbeten kan handla om till exempel forskningsprojekt, studentarbeten som projekt- eller examensarbeten eller företagsanpassade utbildningar.

 
- Högskolans samverkan med det omgivande samhället är utvecklande för båda parter. Det stärker både Högskolans utbildning och vår forskning, kommenterar rektor Maj-Britt Johansson.

 
Ovanåkers kommun har haft flera former av samverkan med Högskolan. Utbildningen i design och träteknik har till exempel genomfört sin produktionsmodul vid Alfta Skogstekniska. Lärare från Högskolan har gett föredrag i entreprenörskap för företagare i kommunen. Studenter har gjort studiebesök vid Edsbyverken och Alfta Rehab Center.

 
Till sommaren anordnar Ovanåkers kommun sommarjobb för en grupp av Högskolans studenter. Kommunen är också beställare av en rad examensarbeten inom olika områden.

 
Maj-Britt Johansson inleder dagen med att träffa kommunstyrelsens ordförande Björn Mårtensson och andra företrädare för Ovanåkers kommun.

 
Under eftermiddagen sker företagsbesök vid Svenska Fönster och Alfta Skogstekniska.

 
 
För mer information, kontakta:
Maj-Britt Johansson, rektor, 070-656 41 26

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2009-04-29
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)