Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Högskolans studenter löser uppdrag i Ljusdal i 24 timmar

Den 14-16 maj arrangeras 24h race i Ljusdal. 24h race är en idétävling där studenter från Högskolan i Gävle får chansen att under 24 timmar tävla i att lösa verkliga uppdrag från företag i Ljusdals kommun. Tävlingen arrangeras — förutom Högskolan — av bland andra näringslivsenheten Närljus och Almi Företagspartner Gävleborg.
Studenterna får uppdrag, arbetsmaterial och tillgång till professionella experter. Deras uppdrag är att i lag skapa kreativa och entreprenöriella lösningar som företagen ska ha direkt nytta av.

- Det är en annorlunda utmaning för våra studenter som ger dem möjlighet att närmare bekanta sig med hur arbetsuppgifter kan se ut i verkliga livet efter studierna. Studenterna får testa sina kunskaper direkt mot näringslivet och får samtidigt chansen att knyta kontakter med näringslivet i Ljusdal, kommenterar Lili André från Högskolan i Gävle.

Fyra företag står bakom uppdragen under de tre dagarna:

  • ExTe, världens ledande tillverkare och leverantör av timmerbankar och automatiska spännare för säkra transporter av virke på väg och järnväg.
  • Byggfakta, som etablerar kontakter mellan köpare och säljare av produkter och tjänster på svensk byggmarknad, bland annat genom undersökningar av olika slag.
  • SvartPist Publishing, som erbjuder lösningar för företags kommunikationsbehov, framför allt genom tidningar och webbsajter.
  • Ljusdal i centrum tillsammans med Destination Järvsö, som marknadsför besöksnäringen och handeln i Ljusdal och Järvsö.

Uppdragen är hemliga för studenterna fram till tävlingens start.

För mer information, kontakta:
Lili André, Högskolan i Gävle, 070-553 15 99
Anna Bäcklund, Almi Företagspartner Gävleborg och Hälsingland for Business,
070-262 83 00

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2009-05-13
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)