Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Eva Fors tillträder som ny förvaltningschef

Eva Fors, idag chef inom Försvarshögskolan, tillträder den 7 september som ny förvaltningschef vid Högskolan i Gävle.
Eva Fors är 42 år, utbildad till sjuksköterska och har även en fil kand i vårdpedagogik. Sedan 1999 har hon arbetat vid Försvarshögskolan, bland annat som kanslichef och senast som chef för avdelningen för forsknings-, utbildnings- och studerandestöd.

De senaste åren har hon arbetat aktivt med den akademiseringsprocess av officersutbildningen som bland annat ledde till att Försvarshögskolan inrättades som högskola den 1 januari 2008.

Innan dess har Eva Fors bland annat varit vårdlärare vid Försvarets sjukvårdscentrum i Hammarö, förbundsordförande i SSEF (Sveriges sjuksköterskestuderandes förbund) samt arbetat som sjuksköterska.

-Jag ser fram emot att få bidra i den fortsatta utvecklingen av Högskolan i Gävle och tror att mina erfarenheter av strategiskt utvecklingsarbete i akademiska miljöer kan komma till nytta, kommenterar Eva Fors.

-Bland flera kvalificerade sökanden har valet fallit på Eva Fors , framför allt mot bakgrund av hennes långa erfarenhet som chef. Jag är övertygad om att hon blir ett viktigt tillskott i Högskolans förändringsarbete, säger rektor Maj-Britt Johansson.

Eva Fors efterträder Marianne Wiktorin, som lämnar uppdraget som förvaltningschef i samband med pension och som fram till årsskiftet kommer att svara för olika utredningsuppdrag åt Högskolans rektor Maj-Britt Johansson.

 
För mer information, kontakta:

Eva Fors , 08-553 425 05 eller 070-740 35 11
Maj-Britt Johansson, rektor, 070-656 41 26

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2009-08-13
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)