Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Forskargrupp medverkar vid EU:s utbildningsministermöte

Forskargruppen induction vid Högskolan i Gävle medverkar som särskilt inbjuden utställare på det informella mötet för EU:s utbildningsministrar den 23-24 september i Göteborg.
- Fokus för vår forskning ligger i linje med mötets tema som är frågor om hur Europa kan få de mest professionella lärarna, hur fortbildning ska se ut och vilken skolledarnas roll är, säger Åsa Morberg, en i forskargruppen och tillika prefekt vid institutionen för pedagogik, didaktik och psykologi.
 
Forskargruppen induction har under 10 års tid bedrivit forskning och utvecklingsarbete inriktat mot professionell utveckling under den första tiden i ett yrke. Forskningen har koncentrerats på nyblivna lärare och deras mentorer, men gruppen har även gjort studier som involverar andra yrkesgrupper som nyblivna högskollärare, AT-läkare, skolledare och militärer.

- Den forskning vi bedriver kring nyblivna lärare och lärares professionella utveckling är högaktuell idag och anledningen till att vi har blivit inbjudna till ministermötet, kommenterar Göran Fransson, universitetslektor som är den som representerar gruppen vid ministermötet i Göteborg.
 
Det informella mötet för EU:s utbildningsministrar den 23-24 september i Göteborg är ett i raden av officiella möten som arrangeras under det svenska ordförandeskapet i EU under hösten. Andra utställare vid mötet i Göteborg är bland andra Göteborgsregionens kommunalförbund, Skolverket, Nationellt Centrum för Matematikutbildning samt en kommunal förskola i Västerås som ger fortbildning i studiecirkelform.

För mer information, kontakta: Göran Fransson, universitetslektor, 070-321 29 09

Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2009-09-23
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)