Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Pressinbjudan:


Första hammarslaget för Högskolans nya forskningsmiljö

På torsdag den 1 oktober höjs hammaren för det första hammarslaget som symboliserar byggstart för Högskolans nya forsknings- och samverkansmiljö på Kungsbäck i Gävle. Den nya byggnaden i anslutning till campus beräknas vara inflyttningsklar i oktober 2010.
Det första hammarslaget slås av Högskolans rektor Maj-Britt Johansson tillsammans med Jörgen Lundgren, vice VD i fastighetsägaren Norrporten AB och Urban Engström, platschef hos huvudentreprenören Lars Wirdby Bygg AB.

- Den nya forsknings- och samverkansmiljön gör att vi kan koncentrera vår forskning och skapa större utrymme för ett närmare utbyte mellan olika projekt inom vitt skilda ämnen. Det gör också att vi får en arena för samverkan med näringsliv och samhälle, som stärker vår roll att verka för regionens tillväxt, kommenterar Högskolans rektor Maj-Britt Johansson.

-Vår ambition är att skapa bästa möjliga ändamålsenliga lokaler för en verksamhet som är mycket viktig för Gävles utveckling. Vi på Norrporten är glada att få vara delaktiga i denna utveckling, säger Jörgen Lundgren, vice VD på Norrporten.

Pressinbjudan. Media är välkommen att delta när det första hammarslaget slås.
Plats och tid: Fältet väster om Högskolan, den 1 oktober kl. 14.30.

För mer information, kontakta:
Ulf Forsell, chef Lokal och service Högskolan i Gävle, 026-64 89 50 eller 070-589 89 50
Jörgen Lundgren, vice VD Norrporten, 060-64 12 21

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2009-09-29
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)