Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Rektor Maj-Britt Johansson besöker Ljusdal

Högskolans rektor Maj-Britt Johansson besöker i morgon Ljusdals kommun.
Besöket i Ljusdal är ett led i Högskolans långsiktiga strävan att fördjupa samarbetet med näringslivet i Gävleborg och bidra till att stärka tillväxten i regionen. Samarbeten kan handla om till exempel forskningsprojekt, studentarbeten som projekt- eller examensarbeten eller företagsanpassade utbildningar.
 
- Det är viktigt för mig att träffa företrädare för kommun och näringsliv i Ljusdal. Högskolans samverkan med det omgivande samhället är utvecklande för båda parter. För Högskolans del stärker det både vår utbildning och vår forskning, kommenterar rektor Maj-Britt Johansson.
 
I Ljusdal har Högskolan ett nära samarbete med NärLjus, som bland annat lett fram till den aktuella seminarieserien Coachande ledarskap som arrangeras under hösten.
 
Dagen inleds med besök på Ljusdals kommun och genomgångar av bland annat NärLjus och projekten H4B, 24-timmars race samt examensjobb för studenter. Därefter följer besök på Byggfakta, Utvecklingscentrum och Teleperformance. Dagen avslutas med en diskussion om visionen för ett regionalt kompetenscenter i Ljusdal.

 
Pressmöte. Pressen bjuds in att träffa Maj-Britt Johansson kl. 12.00-12.30 på Hembygdsgården.

 
För mer information, kontakta:
Maj-Britt Johansson, rektor, 070-656 41 26
Johan Ahlgren, kommunikationschef, 070-645 85 60

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2009-09-29
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)