Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Rektor Maj-Britt Johansson besöker Hudiksvall

Högskolans rektor Maj-Britt Johansson besöker i morgon den 21 oktober Hudiksvalls kommun.
Med besöket i Hudiksvall fortsätter Maj-Britt Johansson Högskolans långsiktiga strävan att fördjupa samarbetet med näringslivet i Gävleborg. Högskolans roll är att bidra till att stärka tillväxten i regionen. Samarbeten kan handla om till exempel forskningsprojekt, studentarbeten som projekt- eller examensarbeten eller företagsanpassade utbildningar.

 
- Vår samverkan med det omgivande samhället, näringsliv och offentlig sektor är utvecklande både för oss och för våra samverkanspartner. För Högskolans del stärker det både vår utbildning och vår forskning. Därför är det viktigt för mig att träffa företrädare för kommun och näringsliv i Hudiksvall, kommenterar rektor Maj-Britt Johansson.

 
Högskolan har flera långtgående samarbeten med näringsliv och samhälle i Hudiksvall. Exempelvis är Högskolan samarbetspartner i Fiber Optic Valley. Under åren har också ett flertal studentprojekt inom projekt-, maskin- och ekonomiingenjörsutbildningarna genomförts vid företag i Hudiksvall. I november håller dessutom Annika Strömberg, universitetsadjunkt i företagsekonomi, ett seminarium om personalekonomi vid Företagsutbildarnas kompetensdagar.

 
Maj-Britt Johanssons besök i Hudiksvall innehåller — förutom möte med företrädare för kommunen - bland annat besök på Acreo Fiberlab och Fiber Optic Valley.

 
Pressmöte. Pressen bjuds in att träffa Maj-Britt Johansson kl. 11.45 på Stadshotellet, klubbrum 4, Storgatan 36 i Hudiksvall.

 

 
För mer information, kontakta:
Maj-Britt Johansson, rektor, 070-656 41 26

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2009-10-20
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)