Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Forskning inom logistik får 8 miljoner från Vinnova

Centrum för Logistik och Innovativ Produktion, CLIP, vid Högskolan i Gävle får 8,3 miljoner kronor från Vinnova i stöd för det treåriga projektet "Design av globala försörjningskedjor i svenska industriföretag".
Projektet gäller forskning inom området hållbara produktionsstrategier och handlar om förutsättningar för konkurrenskraftig global svensk produktion.

- Studien bygger på tre fallstudier av globalt verksamma företag och en internationell enkätundersökning som medger jämförelser av olika produktionsstrategier och hur effektiva de är. Studien genomförs av forskare vid Högskolan i Gävle, Kungliga Tekniska Högskolan och Handelshögskolan i Stockholm, kommenterar Lars Bengtsson, professor i industriell ekonomi och föreståndare för CLIP.

Två av de tre företagen i studien är Ericsson och Sandvik, medan det tredje sannolikt blir Syntronic eller Mekanotjänst. Resultaten från projektet kommer att kunna användas för att förbättra logistik och försörjningskedjor i svenska industriföretag i flera olika branscher.  Ambitionen är att utveckla kunskaper om nya och konkurrenskraftiga former av global svensk produktion, det vill säga produktionsstrategier som kombinerar inhemsk avancerad produktion med ett globalt leverantörsnätverk.

Vinnova är en statlig myndighet som ska bidra till att höja tillväxten och välståndet i hela landet. Vinnovas speciella ansvarsområde är innovationer kopplade till forskning och utveckling, det vill säga nyskapande, framgångsrika produkter, tjänster eller processer med vetenskaplig bas.

För mer information, v v kontakta:
Lars Bengtsson, professor i industriell ekonomi, 026-64 88 02 eller 070-631 23 91

Tillbaka

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2010-03-11
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)