Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


CLIP får 5,5 miljoner från EU:s regionala utvecklingsfond

CLIP, Centrum för Logistik och Innovativ Produktion, vid Högskolan i Gävle får 5,5 miljoner kronor från Europeiska regionala utvecklingsfonden för den fortsatta etableringen av forsknings- och utvecklingscentrat under 2010 och 2011.
Syftet med CLIP — som startade under 2009 — är att etablera och utveckla ett centrum för logistik och innovativ produktion. Ambitionen är att skapa en mötesplats för att utveckla människor och företag, erbjuda regionens små och medelstora företag tillgång till excellent kompetens inom logistik och innovativa processer för att stärka konkurrenskraften samt möjliggöra en större rekryteringsbas inom området.

Att etablera ett FoU-centrum för logistik och innovation lyfts också fram i det regionala utvecklingsprogrammet i Gävleborgs län för 2009-2013.

- Det långsiktiga målet är att CLIP inom sitt område ska vara ett internationellt starkt FoU-centrum, kommenterar Lars Bengtsson, professor i industriell ekonomi och föreståndare för CLIP.

- Vår projektplan fick högsta betyg i bedömningen av medel från EU:s regionala utvecklingsfond. Det betyder att vår inriktning är rätt och att vi nu inom ramen för CLIP kan genomföra olika projekt för att bidra till att utveckla logistik och innovativ produktion hos företagen i Gävleborg.

Finansieringen från Europeiska regionala utvecklingsfonden innebär också att CLIP får ytterligare medel genom att Region Gävleborg blir medfinansiär med 2 miljoner kronor under samma period.

 
För mer information, v v kontakta:
Lars Bengtsson, professor i industriell ekonomi, 026-64 88 02 eller 070-631 23 91

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2010-04-30
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)