Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Kinesiska studenter besöker företag i Gävleborg

I dag besöker 40 av högskolans studenter från Kina företag i Gävleborgsregionen. Syftet är att bygga relationer mellan svenska företag och de kinesiska studenterna och stärka dialog och samarbete mellan parterna.
Resan går till förpackningskoncernen Nefab i Alfta och fönstertillverkaren Svenska Fönster i Edsbyn, båda två företag med verksamhet i flera länder.
 
Det är andra gången som högskolan genom samverkansfunktionen Kontakttorget arrangerar en resa för kinesiska studenter.

- Förra årets resa var mycket framgångsrik, så det känns naturligt att upprepa arrangemanget i år. Företagare i vår region lär känna de kinesiska studenterna och den kompetens de kan tillföra genom projektarbeten och examensjobb. Det finns många företag i Gävleborg som har marknad eller produktion i Kina, säger Joakim Helmbrant, samordnare vid Kontakttorget.

 
För studenterna är kontakten med svenskt näringsliv värdefull. I det längre perspektivet kan kontakter av det här slaget till och med leda till anställning i Sverige eller i Kina.

Dagen avslutas med ett besök på Järvzoo i Järvsö. Det ger de kinesiska studenterna en möjlighet att lära känna djur från Norden — många av dessa exotiska för den som är född och uppvuxen i Kina.

 
 
För mer information, v v kontakta:
Joakim Helmbrant, samordnare Kontakttorget, 070-377 89 05

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2010-05-17
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)