Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Utdelning av Edsbyverkens stipendium för årets examensarbete inom Design och träteknik

 

I samband med examensutställningens vernissage den 26 maj offentliggör länsråd Olov Rydberg årets mottagare av Edsbyverkens stipendium om 15 000 kronor för årets examensarbete inom Design och träteknikprogrammet vid Högskolan i Gävle.

Edsbyverken, ledande lokal tillverkare av kontorsmöbler, delar för andra gången ut ett stipendium till en student på Design och träteknikprogrammet. Bakgrunden är samsynen kring utvecklingen av att använda träfibern som råvara.

 
Stipendiet syftar till att förbättra förutsättningar för träindustrin att tillgodogöra sig designkompetens, som i sin tur ska öka förädlingsgraden av trä och träfiber. En högre förädlingsgrad i kombination med nya innovativa sätt att jobba med trä leder i förlängningen till utveckling och tillväxt.

- Högskolan i Gävle är unik med sin utbildning Design och träteknik när det gäller att kombinera designstudier med materialet trä. Eftersom utbildningen strävar efter utveckling inom träbranschen ser vi det som en bra möjlighet att uppmärksamma avgångsstudenterna med ett stipendium, säger Josef Höbenreich, VD Edsbyverken.

Stipendiet riktar sig till avgångsstudenter på Design och träteknikprogrammet. Studenterna bedöms utifrån sina examensarbeten. I år har sju examensarbeten bedömts.  Bland kriterierna finns förmågan att använda trä som material på ett nydanande, ekologiskt och kreativt sätt.

 
Stipendiet delas ut kl 13:00 vid en öppen ceremoni på Silvanum, Kungsbäcksvägen 32 i Gävle. Media är välkomna att delta.

 
För mer information, v v kontakta:
Annika Viding, universitetsadjunkt och programansvarig, Design och träteknikprogrammet, 070-322 58 58

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2010-05-25
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)