Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Högskolan i Gävle först med total tillgänglighet på webbplatsen

Högskolan i Gävle når först av Sveriges samtliga lärosäten den högsta nivån när validerat.se mäter tillgänglighet på webben. Högskolans webbplats — hig.se - kommer på första plats i kategorin för forskning, högskolor och universitet.
Validerat.se mäter regelbundet tillgängligheten för statliga, regionala och kommunala verksamheters webbplatser. Sedan årsskiftet har webbplatsen för Högskolan i Gävle legat högt inom sin kategori med minst 90 procent rätt. I den senaste mätningen för juni når hig.se 100 procents tillgänglighet.

 
Att nå 100 procents tillgänglighet innebär att webbplatsen utan undantag är rätt kodad och att alla länkar i strukturen fungerar på ett sätt som möjliggör för besökaren att navigera rätt.

 
- Vi arbetar kontinuerligt med att hålla en hög tillgänglighet på webben och har haft som mål att nå upp till 100 procent under året. Nu blir utmaningen att långsiktigt bibehålla den högsta nivån, säger Veronica Liljeroth, webbmaster.

 
Tillgängligheten på en webbplats kan variera från tid till annan. Den kan gå både upp och ned med få dagars mellanrum.

 
- En webbplats förändras hela tiden. Därför är det viktigt att regelbundet göra egna kontroller för att kunna upprätthålla en hög tillgänglighet, säger Veronica Liljeroth.

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2010-07-04
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)