Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

2011-03-29


Studenterna vid Design och träteknik förnyar entrén till Gävle Konstcentrum

Vad betyder rum och möbler för en institution? Vad behövs i Gävle Konstcentrums entré? Utifrån dessa frågeställningar har studenter på programmet Design och träteknik vid Högskolan i Gävle tagit fram lösningar för en förnyelse av entrén. Resultatet presenteras på plats med början tisdag den 29 mars, kl. 14.00.
På en relativt liten yta ska arbetsplats och receptionsdisk, försäljningsyta och sittmöjlighet för besökarna inrymmas i Gävle Konstcentrums entré.

Hur kan man förnya och förbättra den lösning som funnits sedan Konstcentrum öppnade sin verksamhet 2003? Uppgiften har ingått i kursen Design för offentlig miljö för studenterna vid Design och träteknik. Tillsammans med Markus Degerman från Uglycute och Gävle Konstcentrum har de tagit fram ett förslag till förnyelse av entréhallen.

 
Studenterna har undersökt och analyserat funktioner och behov hos de olika användarna. Behoven har varit av både praktisk och symbolisk karaktär.

- Utifrån undersökningar har studenterna skissat och tagit fram lösningar som de sedan har byggt upp som fullskaleprototyper. Dessa ersätter nu den tidigare receptionslösningen, berättar universitetslektor Annika Viding.

Presentation och pressvisning.


Den nya receptionen visas med början kl. 14.00 den 29 mars på plats i Konstcentrum, Kungsbäcksvägen 32 i Gävle. Media är välkommen att närvara vid presentationen. Studenter från Design och träteknik samt personal från Gävle Konstcentrum deltar.

 

 
För ytterligare information, v v kontakta:
Annika Viding, universitetsadjunkt, 070-322 58 58

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Douglas Öhrbom Sidan uppdaterades: 2011-03-29
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)