Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Alderholmens Mekaniska AB vann Ergopriset 2011

Magnus Eklöf, ägare och VD för Alderholmens Mekaniska AB, utsågs till årets vinnare av Ergopriset som delades ut vid näringslivsgalan Eldklotet i Gävle den 9 april. Maj-Britt Johansson, rektor Högskolan i Gävle, och professor Svend-Erik Mathiassen överlämnade priset i form av en glasskulptur från Steijners Studioglashytta vid Högbo Bruk.

Juryns motivering lyder:
"Ergopriset 2011 går till ett företag där medbestämmande fungerar i praktiken. Förändringar fixar man på egen hand och på egna initiativ, och ordning och reda är ledorden när man skapar effektiva arbeten som både ger god ergonomi för personalen och framgång hos kunderna."

Ergopriset

Ergopriset består av två delar varav den ena är ett pris till ett företag som har satsat på en bra arbetsmiljö och därigenom ökat företagets lönsamhet. Många företagare satsar på arbetsmiljö men ser inte direkt kopplingen till lönsamhet.
 
Den andra delen i Ergopriset handlar om forskning. Forskare vid Högskolan i Gävle studerar bland annat vilka metoder företag använder i sitt arbetsmiljöarbete och vad som påverkar hur de prioriterar arbetsmiljöarbetet.
 
Ergopriset delades ut första gången 2009. Alla företag i Gävleborgs län, oavsett bransch eller storlek, kan nomineras till priset. Vem som helst - privatperson, företag eller organisation - kan nominera.
 

För mer information, kontakta:
Joakim Helmbrant, Kontakttorget, avdelningen för kommunikation och samverkan, Högskolan i Gävle, 070-377 89 05

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2011-04-12
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)