Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Ansökan om civilekonomexamen får avslag av Högskoleverket

Högskoleverket har avslagit ansökan från Högskolan i Gävle om rätt att få ge en yrkesutbildning som leder till en civilekonomexamen.
- HSV:s bedömning är att den samlade lärarresursen i redovisning är otillräcklig och att fördjupningsalternativet kreativ affärsutveckling inte uppnår kraven för fördjupning på avancerad nivå. Beskedet påverkar dock inte nuvarande examensrättigheter. Vi går nu vidare genom att utveckla verksamheten inom ramen för dessa, kommenterar rektor Maj-Britt Johansson.

De treåriga ekonomprogrammen ska förstärkas och internationellt konkurrenskraftiga magister- och masterutbildningar inom ekonomiområdet ska utvecklas. Det innebär en satsning på internationellt vedertagna akademiska examina som Bachelor och Master, i linje med Bologna-modellen.

- Den akademiska kompetensen och kapaciteten att ge treåriga ekonomprogram, både på campus och distans, och magisterprogram på avancerad nivå är hög. Det är också utbildningar som studenter nationellt och internationellt efterfrågar. Särskilt ekonomprogrammet på distans visar, från termin till termin, en stark efterfrågeökning, säger Åsa Morberg, chef för akademin för utbildning och ekonomi.

 
Uppföljningar visar också att ekonomstudenter från HiG hävdar sig väl på arbetsmarknaden — majoriteten får jobb inom sex månader.

- Bland annat genom att pröva sociala medier i utbildningarna och genom ett förstärkt samarbete med lokala lärcentra fortsätter vi att utveckla dessa program, säger universitetslektor Stig Sörling.

 
För närvarande ger Högskolan i Gävle två program på avancerad nivå inom ekonomi. Särskilt det internationella programmet, Business Management, har stor studentefterfrågan. Aktuella kompletteringar kan nu bli fler ettåriga magisterprogram inom områden där högskolan har akademisk spetskompetens, till exempel inom marknadsföring och fastighetsförvaltning/-mäkleri, och även ett forskarförberedande tvåårigt masterprogram.

 
För mer information, v v kontakta:
Åsa Morberg, chef akademin för utbildning och ekonomi, 026-64 85 23 eller 070-329 85 23
Svante Brunåker, prorektor, 026-64 88 83 eller 070-655 88 83

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2011-05-25
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)