Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Edsbyverkens stipendium på Design- och träteknikprogrammet delas ut vid examensutställning

I samband med examensutställningens vernissage fredagen den 27 maj delas Edsbyverkens stipendium för årets examensarbete på Design- och träteknikprogrammet ut.  Högskolans rektor Maj-Britt Johansson offentliggör årets mottagare av stipendiet på 15 000 kronor.
Edsbyverken, en ledande tillverkare av kontorsmöbler, delar tillsammans med Högskolan i Gävle ut ett stipendium till en av avgångsstudenterna på Design- och träteknikprogrammet.

Det är samsynen kring utvecklingen i att använda träfiber som råvara som ligger bakom stipendiet. Edsbyverkens stipendium syftar till bättre förutsättningar för träindustrin att tillgodogöra sig designkompetens vilket leder till en högre förädlingsgrad av trä och träfiber. En högre förädlingsgrad i kombination med nya innovativa sätt att jobba med trä ger i förlängningen utveckling och tillväxt.

 
Studenterna bedöms utifrån sina examensarbeten. I år bedömdes åtta examensarbeten.  I kriterierna för stipendiet ligger bland annat att bedöma förmågan att använda materialet trä på ett nydanande, ekologiskt och kreativt sätt.

 
Examensutställning och 10-årsjubileum.  Stipendiet delas ut fredagen den 27 maj kl 13:00 vid en öppen ceremoni på Silvanum i Gävle. Stipendieceremonin sker tillsammans med avgångsstudenternas vernissage för årets examensutställning. Design- och träteknikprogrammet firar samtidigt sitt 10-års jubileum.

 
Media är välkommen att närvara både vid stipendieutdelning och jubileumsfirande.

 
 
För mer information, v v kontakta:
Annika Viding, universitetsadjunkt och utbildningsledare, akademin för teknik och miljö, 070-322 58 58

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2011-05-26
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)