Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Projekt om hållbar utveckling i förskolan stöds med nära 1 miljon kronor från Energimyndigheten

Energimyndigheten stödjer projektet "Hållbar utveckling i förskolan" med 920 000 kronor. Projektet — som drivs inom Högskolan i Gävle — syftar till att ta fram en modell för att utveckla och tillämpa förskollärares kunskap inom energi, klimat och hållbar utveckling.
Projektet "Hållbar utveckling i förskolan" baseras på samverkan mellan Högskolan i Gävle och ett regionalt nätverk med kommuner. Från Gävleborg deltar kommunerna i Gävle, Hofors, Sandviken, Ockelbo, Ljusdal och Ovanåker. Dessutom ingår Älvkarleby i Uppsala län samt i Dalarna Orsa och Mora.

- Med nätverket av kommuner ska vi behandla frågor som rör kompetenshöjande insatser för förskollärare och även praxisnära forskning. Ambitionen är också att engagera några företag i regionen, säger universitetsadjunkt Annika Elm Fristorp som är projektledare.

I projektet samarbetar Annika Elm Fristorp med Nationellt resurscentrum i fysik vid Lunds universitet.

För Energimyndigheten som forskningsfinansiär bedöms den kunskap som utvinns genom projektet kunna ge ett viktigt underlag för ett av myndighetens uppdrag, det vill säga att främja medvetenhet och kunskap hos barn om energieffektivisering och klimatfrågor.

 
För mer information, v v kontakta:
Annika Elm Fristorp, universitetsadjunkt, Akademin för utbildning och ekonomi, 026-64  85 45 eller 070-284 10 82

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2011-08-23
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)