Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Högskolan i Gävle får rätt att examinera i både dramapedagogik och bildpedagogik

Efter att tidigare ha riktat kritik mot de båda ämnena, har Högskoleverket genomfört separata granskningar och Högskolan i Gävle återfår examensrätt i både dramapedagogik och bildpedagogik.

- Vi har genomfört ett hårt arbete för att rätta till bristerna i de båda ämnena och nu är de godkända av Högskoleverket. Det är en kvalitetsstämpel, säger Åsa Morberg, chef för Akademin för utbildning och ekonomi.

Unikt ämne


Dramapedagogiken är ett unikt ämne vid Högskolan. Ämnet har dock en problematik i att det är för svag studenttillströmning och att utbildningen är förenad med höga kostnader. Till höstterminen 2011 var antagningen till det dramapedagogiska programmet — som har getts i samarbete med Västerbergs folkhögskola - inställd till följd av dessa problem.

- Nu kan vi i lugn och ro ta ställning till dramapedagogikens framtida utveckling och ta fram en åtgärdsplan.

 

Framgångsrika rekryteringar till bildpedagogik


I en tidigare granskning bedömde Högskoleverket bildpedagogiken som en svag akademisk miljö. De forskande lärarna forskade också i för liten utsträckning.

- Företrädarna för bildpedagogiken har gjort stora insatser för att på kort tid återfå examensrätten, bland annat genom framgångsrika rekryteringar. Miljön har stärkts och andelen forskning har också ökat, säger Åsa Morberg.

 
För ytterligare information, v v kontakta:
Åsa Morberg, chef Akademin för utbildning och ekonomi, 026-64 85 23 eller 070-329 85 23

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2012-02-02
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)