Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Einstein spelar huvudrollen i nya filmer från Högskolan i Gävle

Albert Einstein spelar huvudrollen i nya filmer från Högskolan i Gävle. Filmerna, som kommer att visas som bioreklam och på TV i Kanal 5, bygger vidare på varumärket för en högskola som tar ansvar för framtidens behov.

Högskolan i Gävle inledde för två år sedan en satsning för att stärka varumärket. Strategin är att kommunicera med humor och föra dialog med den prioriterade målgruppen 18-25-åringar på dess villkor.

I varumärkesarbetet utgör filmer på bio, TV och i sociala medier den primära kommunikationsformen och tidigare filmer som exempelvis Great Kock har också fått stor uppmärksamhet, bland annat i Nyhetsbyrån i SVT.

Maximera din potential

De nya filmerna utgår från budskapet om att maximera sin potential. Einstein bor ihop med sin kompis Newton i ett hus och på andra sidan staketet finns geniernas grannar.

- Våra filmer visar vardagliga situationer som visserligen är trovärdiga och kan hända vem som helst, men som ingen egentligen vill vara med i. Den här gången låter vi Einstein – den förmodligen största ikonen för bildning, kunskap, vetenskap och forskning – kliva in på arenan och visa hur man inte ska göra om man vill maximera sin potential, säger kommunikationschef Johan Ahlgren.

Kanal 5 och bio

De två filmerna visas i Kanal 5 i Gävleborg, Dalarna, Medelpad, Jämtland, Härjedalen och Stockholm med början den 4 februari. Båda filmerna visas också som bioreklam under nio veckor i 19 orter i Gävleborg, Dalarna, Närke, Västmanland och Södermanland med start den 8 februari.


Fakta om filmproduktionerna

Produktionsbolag: Hobbyfilm

Regissör: Linda Callenholt

Producent: Claudia Balboa

Byrå: Lundberg&co

Länkar till filmerna om Einstein

Einstein och Newton i Grannfejden: http://www.youtube.com/watch?v=dBDdEGhMYRY

Einstein och Newton i Grannfejden – Äppelmaskinen: http://www.youtube.com/watch?v=JALI1HG-P7s


För mer information, v v kontakta:
Johan Ahlgren, kommunikationschef Högskolan i Gävle, 026-64 85 60 eller 070-645 85 60Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2013-02-04
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)