Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Socionom- och teknikutbildningarna rankas bland de tio bästa i landet

Högskolan i Gävle har den åttonde bästa socionomutbildningen och rankas även bland de tio bästa tekniska högskolorna i landet när Urank, Sveriges Universitetsranking, presenterar sin mätning för 2013.

Urank rankar årligen landets lärosäten. Rankingresultatet är en sammanvägning av 27 variabler. Variablerna belyser olika aspekter av utbildningen: studenter, grundutbildning, forskning och forskarutbildning, internationalisering, lärare samt sociala faktorer som lärosätets förmåga att rekrytera studenter med olika bakgrund.

Från plats 26 till plats 24

I 2013 års ranking finns 29 lärosäten med. I den totala rankningen placerar sig Högskolan i Gävle på 24:e plats, vilket är en förbättring jämfört med föregående år då placeringen var plats 26. Tre specialhögskolor hamnar i topp – Karolinska institutet, Handelshögskolan i Stockholm och SLU, Sveriges lantbruksuniversitet.

Urank redovisar också rankingen uppdelat i nio kategorier: teknik, natur, humaniora/samhällsvetenskap, ekonomi, juridik, socionom, psykolog, vård och medicin. I sex av dessa finns Högskolan i Gävle med.

Åttonde bästa socionomutbildningen

Sin bästa placering når Högskolan i Gävle i rankingen v socionomutbildningar, åttonde plats av 16 lärosäten.

I teknikrankingen når Högskolan i Gävle upp till plats 10 bland 22 lärosäten.

- Vi har en lång tradition av att ge tekniska utbildningar som är efterfrågade av näringslivet. Samtidigt har vår forskning fått en skjuts framåt i och med att vi fick forskarutbildningsrätt 2010. Det är oligt att det uppmärksammas, kommenterar Bengt Eriksson, chef för Akademin för teknik och miljö vid Högskolan.

Mer information om Urank, se www.urank.se.


För mer information, v v kontakta:
Bengt Eriksson, chef Akademin för teknik och miljö, 070-695 60 12
Maj-Britt Johansson, rektor, 026-64 85 10 eller 070-656 41 26
Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2013-04-10
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)