Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Högskolan i Gävle arrangerar en dag om identitet tillsammans med Gävle kommun och Rapatac - Mark Levengood föreläser

På torsdag den 26 september bjuds Gävleborna in till en dag om identitet. Högskolan i Gävle arrangerar i samarbete med Gävle kommun och ungdomsföreningen Rapatac ”Vart är du på väg, Gävlebo?”,

En heldagsaktivitet med workshop på Stortorget och föreläsningar i Filmstaden. Inleder föreläsningarna gör gästföredragshållare Mark Levengood.- Syftet med denna dag om identitet är att förmedla kunskap och inspirera människor att reflektera över frågor om identitet, säger Jari Ristiniemi, universitetslektor i religionsvetenskap på Högskolan.

Det är Högskolans lärargrupp inom religionsvetenskap som har tagit initiativet till ”Vart är du på väg, Gävlebo?”. Under dagen får allmänheten i Gävle – kvinnor och män, vuxna och barn, med alla nationaliteter, i alla åldrar, i olika livssituationer o. s. v. – möjlighet att fundera kring frågor om identitet.

- Det handlar om den identitet som staden Gävle i sig själv har, liksom Gävlebornas identitet. Och det kan handla om en människas egen identitet, familjens och vännernas. Hur upplever vi den stad vi lever i, den tid vi lever i och den uppgift vi har i livet? Dagen kommer att behandla våra identitetsmarkörer.

Workshop och föreläsningar

Dagen består av två delar. Klockan 10.00 inleder företrädare för Högskolan och kommunen dagen på Stortorget och välkomnar allmänheten att delta i en workshop om identitet. Workshopen innebär bland annat kollageövningar där deltagarna får uttrycka identitet på det sätt som faller in för var och en.

På Stortorget kommer också en film som producerats av Rapatac att visas. Filmen består av intervjuer med människor som bor och lever i Gävleborg om hur de upplever sin stad.

Mark Levengood är gästföredragshållare

Klockan 12.00 tar föreläsningar vid inomhus i Filmstaden. Gästföredragshållare är Mark Levengood. Som föredragshållare deltar även Moussa N’Diaye från Rapatac samt Jari Ristiniemi. Föreläsningarna inramas bland annat av olika musikinslag.


För mer information, v v kontakta:
Jari Ristiniemi, universitetslektor religionsvetenskap, Akademin för utbildning och ekonomi, 026-64 89 86 eller 073-401 10 58

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2013-09-25
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)