Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Sjuksköterskeutbildningen vid Högskolan i Gävle har hög kvalitet

Universitetskanslersämbetet ger sjuksköterskeutbildningen och ämnet omvårdnadsvetenskap vid Högskolan i Gävle betyget hög kvalitet i den nationella kvalitetsutvärderingen.

Av 25 utbildningar som utvärderats gällande sjuksköterskeexamen samt kandidatexamen inom huvudområdena omvårdnad, omvårdnads- och vårdvetenskap har 7 fått omdömet bristande kvalitet och 2 betyget mycket hög kvalitet.

Sjuksköteutbildningen vid Högskolan i Gävle får betyget hög kvalitet.

- Sjuksköterskeprogrammet är ett av högskolans stora och viktiga utbildningsprogram. Resultatet är glädjande och stärker oss i arbetet att utveckla utbildningar som möter samhällets behov, säger akademichef Nader Ahmadi


- Nyutexaminerade sjuksköterskor från högskolan i Gävle har en utbildning bakom sig med hög kvalitet säger Gunilla Mårtensson utbildningsledare.

- Kandidatexamen i omvårdnadsvetenskap bedöms också ha hög kvalitet och visar att vi lyckats med vår målsättning att ge sjuksköterskor verktyg med sig ut i arbetslivet för att kunna säkerställa en evidensbaserad vård, säger Gunilla MårtenssonFör ytterligare information, v v kontakta:
Nader Ahmadi, chef Akademin för hälsa och arbetsliv, 070-428 39 65
Gunilla Mårtensson, utbildningsledare Akademin för hälsa och arbetsliv, 073-460 65 37

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2014-02-19
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)