Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Rekordmånga deltagare när Högskolan i Gävle bjuder in till Ingenjörskväll

I kväll arrangerar Högskolan i Gävle en ingenjörskväll och intresset är stort. - Vi firar 10-års jubileum med nytt rekord, 134 föranmälda. Det är den högsta siffran någonsin och mycket glädjande, säger Magnus Lemoine, projektledare för ingenjörskvällen.

Det är tionde gången som Högskolan arrangerar informationskväll om de tekniska utbildningarna. Majoriteten av besökarna kommer från länet, men även från till exempel Sundsvall och Stockholm.

Besökarna får chans att träffa studenter och lärare som berättar om utbildningarna och studentlivet. Dessutom finns ett tiotal företag representerade för att svara på frågor om arbetslivet och vad som kan vänta studenterna efter examen.

Vilket är syftet med Ingenjörskvällarna?

- Vår målsättning är att, tillsammans med företagen, visa de otroligt fina möjligheter det medför att läsa en av våra tekniska utbildningar, säger Magnus Lemoine, projektledare för ingenjörskvällen.

Kan du säga något om vad ni uppnått hittills?

- Intresset har ökat för teknikutbildningar och fler studenter läser hos oss. Vi har också fler företag som samverkar inom våra utbildningar och vi ser framtiden an med tillförsikt.

Hur ser det ut framåt?

- I samarbete med CFL, Centrum för Flexibelt Lärande i Söderhamn, flyttade evenemanget nu för första gången ut från Högskolan. Söderhamnskvällen den 19 februari var en stor framgång och vi planerar flera Ingenjörskvällar ute i länet till nästa vår, säger Anna Näsman, handläggare Co-op.

- Detta är något som vi ser som angeläget både för Högskolan och regionen.


Högskolan i Gävle utbildar ingenjörer och tekniker inom automation, bygg, data, elektronik, energisystem, industriell ekonomi, IT/GIS, lantmäteriteknik, maskin, miljöteknik samt samhällsplanering. Sista ansökningsdag till höstens utbildningar är den 15 april.

Läs mer om Ingenjörskväll den 12 mars på www.hig.se/ingenjorskvall


För mer information, v v kontakta:
Magnus Lemoine, projektledare Co-op, 073-070 89 02
Anna Näsman, handläggare Co-op, 070-338 84 91Text: Douglas Öhrbom

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2014-03-12
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)