Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Högskolan i Gävle toppar hos Studentum.se

Studentum är en stor söktjänst för studenter att söka utbildningar. Där är Högskolan i Gävle det lärosäte som blivande studenter visat störst intresse för, visar färsk statistik.

Hos Studentum finns 600 utbildningsanordnare representerade, däribland svenska universitet och högskolor. Här kan blivande studenter söka och få mer information om allt från Komvux-utbildningar till universitetsstudier.

Högskolan i Gävle är det lärosäte som blivande studenter visat störst intresse för, både när det gäller att klicka på enskilda utbildningar och antalet intresseanmälningar för mer information.

Är webben något ni särskilt prioriterar?
- Ja, ungdomarna söker idag framförallt information på nätet. Och där ska vi vara en självklar spelare. Studentum.se är i detta sammanhang en av de populäraste platserna och det här beskedet är naturligtvis jätteroligt, säger Maria Åstrand Swenneke informatör vid Högskolan i Gävle

Vilka av era utbildningar är mest populära hos Studentum.se?
- Vårt i särklass mest populära utbildningsprogram är Socionomprogrammet, följt av Ekonomprogrammet och Fastighetsmäklarprogrammet.

Vad betyder detta för Högskolan i Gävle?
- Detta är ytterligare ett kvitto på att Högskolan i Gävle har eftersökta och populära utbildningar. Och visar att vi står starka i konkurrensen om framtidens studenter, säger Maria Åstrand Swenneke.


Studentum


För mer information v v kontakta:
Maria Åstrand Swenneke, informatör, Högskolan i Gävle
Telefon: 026 - 64 85 35
E-post: maria.astrand_swenneke@hig.seText: Douglas Öhrbom

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2018-10-31
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)