Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Högskolan i Gävle i toppen gällande samarbetet med arbetslivet

Maskiningenjör med co-op kommer på 9:e plats av Sveriges alla utbildningar i näringslivets egen undersökning. Co-op är en studieform som möjliggör en kombination av studier och arbete på ett företag.

Igår redovisade Svenskt Näringsliv sina topplistor över de utbildningar som har bästa samverkan med arbetslivet. 

Framförallt utmärker sig Högskolan i Gävle i topplistorna när det gäller ingenjörsutbildningarna med co-op inriktning.

Maskiningenjör med co-op kommer på 9:e plats av Sveriges alla utbildningar och på nummer 5 inom teknikutbildningarna. Även de övriga tre co-op-programmen kommer på topp 20-listan inom teknikutbildningarna.

- Vi har en lång tradition av arbetsintegrerad utbildning vid Högskolan i Gävle och här kommer ett kvitto på att vi lyckas, säger Magnus Lemoine, projektledare co-op-utbildning vid Högskolan i Gävle.

- Nu satsar vi stort på samverkan och det här är bara början, säger Per-Arne Wikström, samverkanschef vid Högskolan i Gävle.

Co-op

Co-op är en studieform som möjliggör en kombination av studier och arbete på ett företag. Studenterna får relevant arbetslivserfarenhet vilket ökar motivationen och studieresultaten. För företagen är det ofta en långsiktig rekryteringsstrategi där man kan lära känna en framtida medarbetare. Studenterna utför också riktigt arbete och för med sig ny kunskap in i företaget.

För Högskolan genererar samarbetet med företagen en ökad insikt i vad branschen behöver och bidrar till utbildningar som ligger i framkant.För mer information, kontakta
Per-Arne Wikström, Samverkanschef Högskolan i Gävle
Telefon: 648703, 070-649 87 03
Magnus Lemoine, Projektledare co-op Högskolan i Gävle
Telefon: 648902, 073-070 89 02

Totalt ingår 782 högskoleutbildningar i undersökningen och av dessa är
238 teknikutbildningar. Även utbildningarna fastighetsmäklare,
professionellt skrivande, informatör och idrottsvetenskap vid Högskolan i Gävle hamnar på topp-50 listan inom sina områden


Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2018-11-14
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)