Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Carina Gräftegård är årets distansstudent

Årets distansstudent är Carina Gräftegård, Hudiksvall. Hon har läst socionomprogrammet vid Högskolan i Gävle via lärcentret i Hudiksvall.

Hälsingerådet och Högskolan i Gävle har utsett Carina Gräftegård till att bli årets distansstudent. Stipendiet på 12 000 kronor delades ut den 21 maj vid en ceremoni i Orbaden. Och motiveringen lyder:

”Förutom studieresultatet har Carina Gräftegård beskrivit de möjligheter som distansstudieformen ger och hon preciserar lärcentras betydelse med konkreta exempel och inlevelse.

Carina Gräftegårds studieprestation är bevis på att man kan både byta yrke och skaffa sig möjlighet till att ha dubbla kompetenser. Det leder till ökad kunskap och ökad anställningsbarhet, vilket är gynnsamt för både individen och landskapet.”

Lärcentra en förutsättning för distansstudier

- Enormt roligt att få en sådan uppskattning, det hade jag aldrig räknat med. Jag har använt mig väldigt mycket av lärcentret, suttit där i princip alla dagar som det gått och t o m på helger, säger Carina Gräftegård.

- Ett fantastiskt studiecenter som Hudiksvall har, en förutsättning om man ska studera på det här viset. Centret är duktigt rent tekniskt med uppkopplingar, bra lokaler/studierum och vi har till och med ett litet bibliotek, som varit oss studenter till stor hjälp.

Hälsingerådet har delat ut stipendium till årets distansstudent sedan 2002. Kriterierna är att stipendiet ska tillfalla en distansstudent som studerar på Högskolan i Gävle via ett studiecentrum i Hälsingland och har ska ha utifrån sina förutsättningar gjort en framstående studieprestation.

Vid stipendieutdelningen medverkade Marie Centerwall, Hälsingerådets
ordförande, Hans-Gunnar Johansson, Högskolan i Gävle samt Malin Ängerå,
ordförande i Hälsingeutbildning ek. för.

För ytterligare information, v v kontakta:
Fredrika Nordahl Westin, Stipendiehandläggare,
Tel: 070-698 82 13
E-post: fredrika.nordahlwestin@hig.se

Text: Douglas Öhrbom

Publicerad av: Zara Lindahl Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2016-04-27
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)