Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


MBA-student utsedd till Global Swede 2014

Årets Global Swede vid Högskolan i Gävle heter Peiyng Kuang och har vid en högtidlig ceremoni på Utrikesdepartementet i Stockholm erhållit diplom.

Global Swede

Svenska institutet och Utrikesdepartementet arrangerar årligen en Global Swede Ceremoni för att uppmärksamma utländska studenter och deras betydelse som ambassadörer för Sverige.

Svenska lärosäten får nominera en student vardera som har goda akademiska resultat samt som utmärkt sig för innovation, kreativitet och entreprenörskap inom sin akademiska kompetens.

Peiying Kuang

Peiying Kuang, student på Master Programme in Business Administration, nominerades via Internationella sekretariatet med motiveringen:

"Hon är ambitiös, kreativ, entusiastisk och har alltid konstruktiva svar på lärarnas frågor. Dessutom studerar hon svenska och vill gärna stanna och arbeta i Sverige efter sina studier."

Peiying fick motta sitt diplom av handelsminister Ewa Björling vid en högtidlig ceremoni på utrikesdepartementet i Stockholm.


Ambassadör för Sverige

Förhoppningen och tanken bakom konceptet Global Swede är att studenterna i framtiden kommer att vara goda ambassadörer för en positiv bild av Sverige och samtidigt fungera som viktiga kontakter för svenskt näringsliv ute i världen.


- Man kan inte överskatta betydelsen av en sådan ambassadör när det gäller att göra Sverige och Högskolan i Gävle kända i världen, säger Yvonne Mårtenson vid Internationella sekretariatet.


Regeringens pressmeddelande om Global Swede


Bild. Peiying Kuang tar emot sitt diplom av handelsminister Ewa Björling.
Foto: Karin Nylund, UDFör ytterligare information, v v kontakta:
Yvonne Mårtenson, Internationell handläggare vid Högskolan i Gävle
Telefon: 026- 64 89 32
E-post: yvonne.martenson@hig.se
Text: Douglas Öhrbom

Publicerad av: Zara Lindahl Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2015-01-08
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)