Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Ett hundratal nya internationella studenter välkomnas

Studenter från Kina, Australien, Peru, Kanada, Bangladesh och Kenya,  välkomnas tillsammans med EU-studenter från exempelvis Tjeckien, Italien, Tyskland och Spanien till Högskolan i Gävle inför höstterminen.

Välkomstceremoni

21 och 22 augusti hälsas ett hundratal internationella studenter välkomna till Högskolan i Gävle vid en välkomstceremoni inledd av rektor.

Många är Erasmus studenter från exempelvis Tjeckien, Italien, Tyskland
och Spanien.

- Men i år kommer också flera stipendiater från Svenska Institutet. SI stipendiet täcker hela studieavgiften samt levnadsomkostnader, säger Erik Olsson, internationaliseringsspecialist vid Högskolan i Gävle.

De flesta är utbytesstudenter som kommer för att studera en eller två terminer via något av högskolans samarbetsavtal, men det finns även en del studenter som ansökt till hela kandidat- eller masterprogram.

Tillför så mycket

- Vi på Högskolan i Gävle arbetar för att utöka våra internationella kontakter och här är student- och lärarutbytet av stor vikt. De internationella studenterna tillför mycket erfarenheter och innebär så stora möjligheter för Högskolan,  säger Erik Olsson.

- Jag kan se att vi i en framtid samarbetar nära med olika företag som själva är internationella spelare, i vår region har vi ju t ex Sandvik. Sedan finns det stora möjligheter att genom samarbeten ta tillvara den kompetens som andra lärosäten i vår närhet har på detta område.


För mer information, v v kontakta:
Erik Olsson, internationaliseringsspecialist, 026-64 86 28 eller 070-191 38 52Text: Douglas Öhrbom

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2014-08-20
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)