Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Johan Rockström kommer till Högskolan i Gävles miljödag

Johan Rockström, två år i rad utsedd till mäktigast i miljösverige, är professor i miljövetenskap med inriktning mot vattenresurser och global hållbarhet vid Stockholms universitet och direktör för Stockholm Resilience Centre.

Global hållbarhet

Han är en internationellt erkänd forskare i globala hållbarhetsfrågor, där han till exempel, ledde framtagandet av de nya ramarna gällande planetariska gränser för mänsklig utveckling i vår era av snabba globala förändringar .

Han är en ledande forskare när det gäller globala vattenresurser och strategier för att få regioner i världen med brist på vatten att återhämta sig.  

Johan Rockström har mer än 15 års erfarenhet från tillämpad vattenforskning i tropiska områden, och mer än 100 forskningspublikationer inom områden global hållbarhet.

Ofta huvudtalare

Han är ofta huvudtalare på de internationella arenorna i ämnet. Han är ordförande i Arktiska Rådet samt med i ledningen av flera FN-nätverk.

Föredraget, vid Högskolan i Gävles miljödag, kommer att  belysa angelägna frågeställningar kring klimat, miljö, arbete och välfärd på temat: "Vad krävs för att skapa ett långsiktigt hållbart samhälle".


 Text: Douglas Öhrbom

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2018-12-16

Relaterade länkar

Högskolan i Gävle 10 år som  miljöcertifierad


"Välfärd inom planetens gränser" - Johan Rockström, chef för Stockholm Resilience Centre


Datum: Torsdag 20 november
Tid: 16:35- 17:35
Plats: Valhall, Högskolan i Gävle

 


Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)