Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Connor Curran blir Högskolan i Gävles Global Swede

Connor Curran, student på det internationella masterprogrammet i företagsekonomi vid Högskolan i Gävle, har blivit utsedd till Global Swede. Vid en ceremoni den 12 maj kommer han att ta emot ett diplom och en gåva av närings- och innovationsminister Mikael Damberg.


Connor Curran, kommer från Kanada, och siktar på en examen i det internationella masterprogrammet i företagsekonomi. Han har utmärkt sig som en ambitiös student med goda studieresultat och uppfattas som både positiv och gladlynt av lärare och kamrater.

Som det entreprenörsämne han är, är Connor redan välintegrerad i det svenska samhället. Det råder ingen tvekan om att han kommer att bli en utmärkt ambassadör både för Högskolan i Gävle och för Sverige.

Global Swede

Kriterier för att bli Global Swede är att den internationella studenten utmärkt sig inom området innovation och entreprenörskap under sin studietid och att han/hon är i slutet av sin utbildning.

Ambassadör för Sverige

Som Global Swede kommer Connor Curran att vara representant för Sverige i sitt hemland och fungera som ambassadör för Sverige och den högre utbildningen.

- En sådan ambassadör betyder otroligt mycket för att göra Sverige och Högskolan i Gävle kända utomlands. säger Erik Olsson Internationaliseringsspecialist.


Lokal ceremoni på Inspirationsdagen 21 april

Connor Curran kommer också att uppmärksammas vid en lokal ceremoni, på Inspirationsdagen, den 21 april vid Högskolan i Gävle.  Rektor överlämnar en gåva och Connor får möjlighet att berätta lite om sina upplevelser av Sverige.

Tid: 12.45-13:00
Plats: Rävhallen


Amer Jazayrli

Då det i år var väldigt hård konkurrens om vem som skulle bli årets Global Swede, kommer ytterligare en internationell student, Amer Jazayrli från Syrien, att få ett hedersomnämnande.
För ytterligare information, v v kontakta:  
Erik Olsson internationaliseringsspecialist
Telefon: 026-648628, 070-191 38 52
E-post: erik.olsson@hig.seText: Douglas Öhrbom
Foto: Ove Wall

Publicerad av: Zara Lindahl Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2015-06-22
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)