Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Högskolan i Gävle är bland de lärosäten som ökar mest

15 april var sista ansökningsdag till utbildningar med start hösten
2015. Nationellt minskar ansökningarna med drygt 1 procent jämfört med förra året. Högskolan i Gävle hör dock till dem som ökar.


Siffror från Universitets- och högskolerådet visar att 5415 har sökt utbildning vid Högskolan i Gävle som sitt förstahandsval och det är en ökning med drygt åtta procent jämfört med förra året.

Bland de som ökar mest

För universitet och lärosäten med blandat utbildningsutbud hamnar Högskolan i Gävle på andraplats, bland de som ökar mest när det gäller förstahandssökande till program, efter Örebro universitet.

– Här kommer återigen ett kvitto på styrkan hos Högskolan i Gävle. Vi har under flera år varit Sveriges näst mest populära högskola efter Malmö högskola men nu går vi framåt ytterligare, säger rektor Maj-Britt Johansson.

När antalet förstahandssökande till program minskar på majoriteten av landets universitet och högskolor går Högskolan i Gävle mot strömmen och ökar.

- Det visar att våra utbildningar är mycket efterfrågade. Fantastiskt också att vårt ekonomprogram kvalar in på plats 20 bland programmen med flest förstahandssökande i hela landet.

Populäraste programmen

De mest sökta programmen i Gävle är utbildningar till ekonom, lärare, fastighetsmäklare, kriminolog, socionom och sjuksköterska.

Tidigare i veckan presenterade regeringen att Högskolan i Gävle också får nya utbildningsplatser där fokus är på just förskollärare, lärare och sjuksköterska.

- Detta är mycket glädjande för vår region där behovet av välutbildade inom dessa områden är stort. Bra att man nu har insett att medlen till högre utbildning behöver öka och inte minska, säger rektor Maj-Britt Johansson.För ytterligare information vv kontakta:
Maj-Britt Johansson, rektor vid Högskolan i Gävle
Telefon: 026-64 85 10, 070-656 41 26
E-post: maj-britt.johansson@hig.seText:Douglas Öhrbom

Publicerad av: Zara Lindahl Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2015-06-05
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)