Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Pressinbjudan: Spännande besök från Elfenbenskusten 26 augusti

Mr Simy Gildas från Elfenbenskusten, generaldirektör för investeringar i avfalls- och återvinningssektorn, besöker oss för att etablera en akademisk utbildning inom återvinning för Afrika, med förebild från Gävle.

Högskolan i framkant

Besöket är ett resultat av det samarbete som etablerats mellan Gästrike återvinnare och Högskolan i Gävle vad gäller utbildning inom miljöteknik, återvinning och avfallshantering.

Vid högskolan finns sedan fyra år tillbaka en utbildning  inom  detta ämnesområde. Gästrike återvinnare har nyligen slutfört ett stort EU-finansierat utbildningsprojekt i Polen riktat mot entreprenadföretag i avfallsbranschen, även det i samverkan med Högskolan.

Intresse från Elfenbenskusten

Intresse finns nu från Elfenbenskusten att etablera en akademisk utbildning inom återvinning för Afrika, med förebild från Gävle.

Under sitt besök i Gävle, 25-26 augusti, kommer Mr Gildas bland annat att träffa rektor Maj-Britt Johansson och Gävleborgs nye landshövding Per Bill. I programmet ingår studiebesök hos Gästrike återvinnare och på Högskolan i Gävle. Medverkar gör också representanter för Internationella enheten vid Gävle kommun.

- Från Högskolan ser vi mycket positivt på möjligheterna att utöka det internationella utbytet. Inte minst inom ett ämnesområde av så vital betydelse för människa och miljö, säger Högskolans rektor Maj-Britt Johansson.

- Hållbar utveckling är en global angelägenhet. Om vi kan bidra i det arbetet och också skapa tillväxt här på hemmaplan så är det utmärkt fortsätter hon.

- Behoven och efterfrågan på kvalificerad utbildning inom avfallshantering och återvinning är stora i många delar av världen. Många blickar riktas mot Sverige som hör till de ledande nationerna inom detta område, berättar Thomas Nylund, Förbundsdirektör för Gästrike återvinnare.


Media är välkomna till en pressträff:

Datum: Onsdag 26 augusti
Tid: 13:15 - 13:45
Plats: Samling i Högskolans reception

Medverkar gör:
Maj-Britt Johansson, rektor Högskolan i Gävle
Thomas Nylund, Förbundsdirektör Gästrike Återvinnare
Per Bill, Landshövding Gävleborg
Mr. Simy Gildas, Generaldirektör Elfenbenskusten
Kanvaly Sangare, Avfall AfrikaFör mer information vv kontakta:
Erik Olsson, Avdelningen för kommunikation och strategiska relationer
Telefon: 026-648628, 070-191 38 52 
E-post: erik.olsson@hig.se


Text: Douglas Öhrbom

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2015-08-25
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)