Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Högskolan i Gävle ökar och ökar mest

15 april var sista ansökningsdag till utbildningar med start hösten 2016. Nationellt minskar ansökningarna jämfört med förra året. Högskolan i Gävle hör dock till dem som ökar och ökar mest.


Siffror från Universitets- och högskolerådet visar att 11 916 har sökt utbildning vid Högskolan i Gävle som sitt förstahandsval och det är en ökning med drygt 12 procent jämfört med förra året.

- Vi har 1307 fler förstahandssökande än föregående år, säger Micael Melander, samordnare för utbildningsfrågor vid Högskolan i Gävle.

Ökar mest

Högskolan i Gävle ökar mest av alla lärosäten när det gäller förstahandssökande till program.

Det totala antalet förstahandssökande till landets universitet och högskolor minskar med två procent jämfört med 2015 och av 37 lärosäten minskar 25.

Högskolan i Gävle går återigen mot strömmen och uppvisar den största ökningen, 1 307 fler förstahandssökande än föregående år, av samtliga lärosäten.

– Fantastiskt roligt att våra utbildningar är så efterfrågade och återigen ett kvitto på styrkan hos Högskolan i Gävle. Vi har under flera år varit Sveriges näst mest populära högskola och nu går vi framåt ytterligare, säger rektor Maj-Britt Johansson.

- Att Högskolan i Gävle står stark i en region där behovet av välutbildade människor är så stort, är av avgörande betydelse för vår framtida utveckling.

 

Programmen som ökar mest

De program där antalet sökande ökar mest är utbildningar till grundlärare, socionom och fastighetsmäklare. På femte plats kommer glädjande ett program på avancerad nivå, magisterprogrammet i besluts- risk och policyanalys.För ytterligare information vv kontakta:
Maj-Britt Johansson, rektor vid Högskolan i Gävle
Telefon: 026-64 85 10, 070-656 41 26
E-post: maj-britt.johansson@hig.se

Micael Melander, samordnare för utbildningsfrågor vid Högskolan i Gävle
Tel: 026- 64 86 75
E-post: micael.melander@hig.se 

 

Text: Douglas Öhrbom              

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2016-04-19
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)