Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Ding Ma - Prisad toppforskare från Gävle

Ding Ma, doktorand vid Högskolan i Gävle prisades för sin 3D-applikation som kopplad till sociala media gör att jag visuellt kan se att du är online och vill prata med mig.


ESRI Student of the Year Award

ESRI Sverige, landets största leverantör av geografiska informationssystem (GIS) prisade Ding Ma med ett stipendium och en resa till USA.

- Detta betyder mycket för mig personligen. Det var en konferens i Palms Springs med berömda utvecklare från hela världen och jag fick se coola presentationer och snygga nya applikationer, säger Ding Ma.

Forskningen

Ding forskar om geografiska informationssystem och han har varit här i tre år nu. Hans jobb är delat i forskning och undervisning.

- Jag tycker mycket om att forska här, jag utvecklas mycket och min handledare professor Bin Jiang är en toppforskare.

Han tycker också att undervisa är mycket utvecklande för honom då man måste utveckla sin kommunikativa förmåga för att kunna överföra sina kunskaper till studenterna.

Coolt i Gävle

Det var en tillfällighet att Ding hamnade i Gävle. Han läste sin masterutbildning i Nederländerna, tyckte om atmosfären i Europa, såg utlysningen av doktorandtjänsten vid Högskolan i Gävle..

- Jag kan stanna på akademin, Högskolan i Gävle är i topp. Jag kan också tänka mig att arbeta i industrin, jag kunde knyta många kontakter när jag var i USA.

- Jag tycker det är coolt att studera i Gävle. Det är nära till Stockholm och jag tycker så mycket om havet, säger Ding som själv kommer från en stad mitt i Kina. 

Gävle har ambitioner 

- Gävle har ambitionen att vara ett GIS-centrum för hela Skandinavien och en stor del i det är att vi har duktiga doktorander. Det stimulerar andra studenter och främjar utvecklingen, säger Douglas Howie, ämnesansvarig i datavetenskap vid Högskolan i Gävle. 

 

Se videon här 

 

 

För mer information, v.v. kontakta:
Ding Ma, doktorand i geografiska informationssystem vid Högskolan i Gävle
Tel: 073-270 74 32
E-post: ding.ma@hig.se


Douglas Howie, ämnesansvarig i datavetenskap vid Högskolan i Gävle
Telefon: 026-64 88 62
E-post: douglas.howie@hig.se

 

Text: Douglas Öhrbom
Foto: Ove Wall

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2016-04-26
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)