Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Högskolan i Gävle påbörjar rekrytering av ny rektor

Högskolans styrelse har tagit beslut om att inleda rekryteringsprocessen av ny rektor eftersom nuvarande rektor Maj-Britt Johanssons förordnande går ut sommaren 2017. Rektorstjänsten tillsätts av regeringen efter förslag från högskolestyrelsen.

Hon tog Högskolan till en ny nivå

Maj-Britt Johansson har varit rektor vid Högskolan i Gävle i snart nio år, först en sexårsperiod och därefter en förlängning med tre år. Den högskola hon, som rektor, lämnar sommaren 2017 är en annan än den hon tillträdde för nio år sedan.

Högskolan i Gävle har idag 14 500 studenter, är nu Sveriges näst populäraste och det lärosäte där ansökningarna ökar mest.

Under hennes ledning fick Högskolan i Gävle rätten att bedriva egen forskarutbildning, 2010 inom profilområdet Byggd Miljö och 2012 inom profilområdet Hälsofrämjande arbetsliv.

Hon har under sin mandatperiod aktivt drivit Högskolans arbete med att nå en ledande position inom utbildning och forskning för en hållbar livsmiljö för människan.

- Maj-Britt Johansson har betytt otroligt mycket för den fantastiska utveckling vi har sett vid Högskolan i Gävle, säger Carina Blank, ordförande i högskolestyrelsen.

- Hon har också haft ett starkt engagemang när det gäller att se till regionens utveckling. Ett exempel är hennes länsresa där hon lyssnat in kommunernas behov för att se vad Högskolan kan bidra med i deras utveckling.

Processen går nu vidare med att högskolestyrelsen sätter samman en rekryteringsgrupp som leds av ordförande Carina Blank, med målet att föreslå en kandidat till regeringen så att en ny rektor finns på plats sommaren 2017.

 

För mer information, v.v. kontakta:
Carina Blank, ordförande i högskolestyrelsen Högskolan i Gävle
Tel: 072-51 85 283
E-post: carina.blank@regiongavleborg.se

Maivor Hallén, tf chef för avd kommunikation och strategiska relationer vid Högskolan i Gävle
Tel: 026- 64 81 88, 070-605 66 26
E-post: maivor.hallen@hig.se


Text: Douglas Öhrbom 

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2016-04-29
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)