Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


SM i ekonomi på Högskolan i Gävle

Nästa helg koras Sveriges bästa ekonomstudent när SM i ekonomi avgörs vid Högskolan i Gävle.

100 gör upp

Den 12 till 15 maj arrangeras SM för ekonomstudenter vid Högskolan i Gävle. Tävlingen arrangeras för 29 gången och 100 ekonomstudenter från hela landet gör upp om slutsegern.

Syftet är att sprida intresse och motivera till studier inom nationalekonomi och företagsekonomi.

Det har varit deltävlingar i hela Sverige och det bästa tremannalaget från varje lärosäte kommer nu till finalhelgen i Gävle. I år deltar 26 högskolor och ca 100 tävlande.

- Att få arrangera ett så prestigefullt mästerskap som detta betyder mycket för att lyfta upp Högskolan och utbildningen, säger Melina Nilsson från den arrangerande studentföreningen Gavlecon.

- Vi är en ganska ny högskola och vi har byggt upp ett bra studentliv. Kul att vi får visa upp det och vår stad när vi nu får hit alla andra från hela Sverige.

Stay on top

Årets tema för SM i Ekonomi är ”Stay on top” och arrangerar gör ekonomföreningen Gavlecon vid Högskolan i Gävle.

Det blir även en mängd föreläsningar och konferenser för de närvarande. Deltagarna utgörs av 100 studenter som tävlar och till det tillkommer 200 engagerade förtroendevalda från de olika studentföreningarna.

- Det blir en väldigt speciell publik, de mest studiebegåvade och de mest engagerade på samma plats. Vid finalen på lördag blir det tävling med domare som rättar direkt på varje fråga och där publiken kan följa poängräkningen.

Det är närheten som gör det

Melina som kommer från Stockholm är inne på sitt sista år i utbildningen. Hon tycker att det är närheten som gör det så speciellt vid Högskolan i Gävle, närheten till näringslivet och till kamrater.

- Och så öppenheten, vi har fått jättemycket stöd och uppmuntran från kommunen och superbra hjälp och support från de lokala företagen.

 

För mer information, v v kontakta:
Melina Nilsson Nikopoulos, projektledare
Tel: 076-209 99 20
E-post: Melina.nilsson@smiekonomi.se

 


Text: Douglas Öhrbom         

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2016-05-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)