Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Internationell sommarskola om sociala nätverk och resvanor

Sommarskola GIS

Denna vecka pågår en internationell sommarskola, under ledning av professor Bin Jiang, med deltagare från många olika länder.


Sociala nätverk och resvanor

Sommarskolan fokuserar på analys av sociala nätverk och resvanor, detta med hjälp av data från till exempel OpenStreetMap, Twitter och andra platsbaserade sociala medier.

Professor Bin Jiang vid Högskolan i Gävle är ledande instruktör tillsammans med två andra professorer, Marija Mitrovic Dankulov, University of Belgrade och Toshi Osaragi, Tokyo Institute of Technology.

Ny typ av analys

- Den analys vi nu gör skiljer sig fundamentalt från vad man kan göra med befintlig GIS-data, säger Bin Jiang.

-Skolan innehåller också föreläsningar, diskussioner och flera praktiska övningar med hjälp av vårt egenutvecklade verktyg - Axwoman. Ett verktyg som flitigt används av studenter, stadsplanerare och designers runt om i världen.

Ett kvitto

Sommarskolan är en av många aktiviteter inom det europeiska programmet "Sociala nätverk och resvanor." och alla 21 deltagande forskarstudenter är sponsrade av projektet.

- Alla deltagare är utvalda unga forskare, doktorer och postdoc-stipendiater. Sommarskolan är ett kvitto på Högskolan i Gävles styrka inom geospatial informationsvetenskap, säger Bin Jiang. 

 

För mer information, v v kontakta:
Bin Jiang, professor i geospatial informationsvetenskap vid Högskolan i Gävle
Tel: 026-64 89 01
E-post: bin.jiang@hig.se


Text: Douglas Öhrbom

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2016-06-15
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)