Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


En stjärna på lärarhimlen kommer till stan

Studenter Högskolan i Gävle

Missa inte detta tillfälle att lyssna till professor Cheryl Craig från Texas, hon är en flera gånger prisbelönt forskare och en otroligt duktig föreläsare säger Anneli Frelin, lektor i didaktik vid Högskolan i Gävle.

 

Cheryl Craig är framförallt känd för sin forskning för att öka förståelsen om hur livet som lärare ser ut. Hon har i långa studier följt olika skoldistrikt i Canada och i USA.

Det handlar till exempel om lärares berättelser om vägen in i yrket men även lärares väg ut ur yrket, alltså vad det är som gör att lärare lämnar yrket, berättar Anneli Frelin.

Hur gör man en bra lärarutbildning

Professor Craigs senaste projekt handlar om hur man gör en bra lärarutbildning. I tre band med bidrag från 55 olika länder har hon samlat goda exempel från hela världen om hur man gör en bra lärarutbildning och detta kommer att bli ett fokus i hennes föreläsning.

- Jag vill verkligen uppmuntra till att komma och lyssna, dels för att få se sin egen verksamhet i ett vidare perspektiv och dels för att få se att man är en del i något större, säger Anneli Frelin.

 

Sheryl Lynn

Den 7 september kommer professor Cheryl Craig, University of Houston, USA, att föreläsa under rubriken: "Teacher Education: An International Perspective"

Hennes forskning handlar om att förstå livet som lärare. 

 

 

 

För mer information, v v kontakta:
Anneli Frelin, lektor i didaktik vid Högskolan i Gävle
Tel: 026-64 81 43, 070-317 85 14
E-post: anneli.frelin@hig.se

Text: Douglas Öhrbom 

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2018-12-16
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)