Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Högskolan i Gävle inleder nära forskningssamarbete med Lantmäteriet

Högskolan i Gävle

Högskolan i Gävle och Lantmäteriet som båda idag bedriver forskning inom geodataområdet har beslutat att samarbeta, innan årsskiftet ska alla detaljer i samarbetsavtalet vara beslutade.

 

Högskolan har påbörjat rekrytering av doktorander, och planerar nu att gemensamt med Lantmäteriet söka forskningsanslag.

Områden som i första hand berörs är automatiserat beslutsfattande, utveckling av gränssnitt där medborgarna själva medverkar i handläggningen av fastighetsärenden, samt informationsförsörjning på geodata-området.

Långsiktigt samarbete

- Vi vill utforma ett långsiktigt samarbete när det gäller utbildning och forskning där vi stärker innovationsförmågan vid Högskolan och samtidigt hos berörd personal vid Lantmäteriet, säger Bahram Moshfegh, vicerektor för forskning vid Högskolan i Gävle.

- Samarbetet kommer även att bidra till en ökad förståelse för förändringsarbetet inför kommande behov, säger Bahram Moshfegh. 


- Lantmäteriet står inför många utmaningar, och högskolan har kompetens som vi behöver, också för att förbättra det dagliga arbetet, säger Roger Ekman, senior advisor, vid Lantmäteriet i ett pressmeddelande.     

  

För mer information, v v kontakta:
Professor Bahram Moshfegh, vicerektor för forskning vid Högskolan i Gävle
Tel: 070-846 46 47
E-post: bahram.moshfegh@hig.se


Text: Douglas Öhrbom

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2016-09-02
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)