Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Högskolan i Gävle på årets bokmässa

Stig Dagerman

Välkommen att träffa Högskolan i Gävle på årets bokmässa, i egen monter inramad av Dagermancitatet "Ordet är fritt – för den som vågar ta det. Du har vågat – därför blev det ditt!"


Vision om en hållbar livsmiljö 

- Vi vill visa upp Högskolan med fokus på vår vision om en hållbar livsmiljö för människan. Det passar särskilt bra i år när temat är yttrandefrihet, säger Maivor Hallén, chef för bibliotek, kommunikation och samverkan.

I montern kommer det att hållas en rad korta forskarföredrag, detta för att sprida Högskolans forskning till en bredare publik.

Föredragen kommer att fokusera på hållbarhet utifrån ett brett perspektiv; ekologisk, ekonomisk, social och kulturell hållbarhet. De startar varje hel timme och följs av en frågestund.

Fler kan studera

- Våra utbildningar lockar många sökande, men vi vill sprida information om dem till fler, genom att medverka bl a i bokmässan. Eftersom många av våra program och kurser är nätbaserade, finns goda möjligheter för fler att kunna studera på distans.

Stig Dagerman

I montern finns även Högskolans Dagermanseminarium som bildats 2012 för att stärka den humanistiska verksamheten genom att hålla öppna föredrag med inriktning mot demokratifrågor och yttrandefrihet.

För mer information, v v kontakta:
Maivor Hallen, chef för bibliotek, kommunikation och samverkan.
Tel: 070-605 66 26
E-post: maivor.hallen@hig.se


Text: Douglas Öhrbom
Foto: Sune Stigsjöö

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2020-01-16
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)