Gå till eugreenalliance
Sök

Gävledoktor får tung post

Jonas Kågström

Jonas Kågström, doktor i företagsekonomi vid Högskolan i Gävle, har valts in att representera de svenska ekonomutbildningarna i Sveriges Ekonomföreningars Riksorganisation, S.E.R.O. 


Långsiktighet och bildning

S.E.R.O. är en paraplyorganisation med fokus på utbildningskvalitet för ekonomföreningar och kårer och representerar cirka 15.000 ekonomstudenter på 17 lärosäten.

- Detta känns också som ett indirekt erkännande för det vi gör med ekonomutbildningen i Gävle, säger Jonas Kågström.

Jonas, som blir ensam representant från akademin, ser detta som en mycket bra plattform för sitt starka engagemang i utbildningsfrågorna.

- Långsiktighet och bildning är mina nyckelord. Att kanske inte hoppa på trender jämt, utan se kvaliteten i de långa förloppen och att man får den här klassiska bildningen i kunskapen, för att förstå hela världen omkring sig. 

SM i ekonomi

S.E.R.O. är även medarrangör för SM i Ekonomi som hållits sen 1987. Jonas har varit domare i SM i Ekonomi sen 2012, och huvuddomare för tävlingen sen 2015.

- Att följa SM i ekonomi är en fantastisk möjlighet att ta pulsen på utbildningen i hela Sverige. Vi får en värdemätare, vilka ämnen är starka, var finns det brister och var finns spetskompetensen?

Det handlar om hållbarhet

Ekonomutbildningen handlar om hållbarhet, ekonomi handlar om hushållning av resurser.

- Allmänbildade ekonomer som ser de stora penseldragen i samhällsutvecklingen och som kan förstå att hushålla med resurserna, det vill jag vara med och bidra till, säger Jonas Kågström.

 

För mer information, v v kontakta:
Jonas Kågström, doktor i företagsekonomi vid Högskolan i Gävle
Tel: 026-64 87 75
E-post: jonas.kagstrom@hig.se

Text: Douglas Öhrbom
Foto: Ove Wall

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2016-11-23
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)